Hercertificeren 

Een SOH moet iedere 2 jaar 6 accreditatiepunten halen om geregistreerd te blijven in het register van Stichting Bijzondere Handelingen In de Praktijk (BHIP). 

Met het volgen van de verplichte online basismodule krijgt de SOH 2 accreditatiepunten. Daarnaast kan de SOH kiezen tussen meerdere modules van 4 punten. Ook met het SOH-congres kunnen 4 punten worden behaald. In het traject van de hercertificering is het de bedoeling dat u als eerst de webinar volgt. Daarin is namelijk al veel voorkennis voor de andere modules geïntegreerd. 

Op deze manier kan de professionele ontwikkeling aangestuurd worden op persoonlijke interesses en leervoorkeuren en blijft de SOH bevoegd en bekwaam. Aanmelden kan via de pagina 'nascholingsaanbod'.

Voor 2 punten 

Basismodule (2 punten)

Met deze online basismodule wordt u in vogelvlucht op de hoogte gebracht van de diverse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de SOH-werkzaamheden. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn belangrijk voor de basiskennis die u als SOH moet hebben. Daarom is deze module voor alle SOH verplicht bij de tweejaarlijkse herregistratie. De basismodule is online te volgen op eigen tijd en tempo.

 

Voor 4 punten 

Module Communicatie met patiënten (4 punten)

De patiënt staat er op antibiotica te krijgen, maar de SOH concludeert dat dit niet nodig is. Gedurende het consult wordt de patiënt steeds stelliger en eist de antibiotica… Hoe kan de bovenstaande problematiek aangepakt worden zodat de SOH en de patiënt tevreden zijn aan het einde van het consult? 

 

Module Hechten (4 punten)

De SOH leert hechten en verdoven om wonden te kunnen hechten. Deze SOH-hercertificering kan eenmalig bijgewoond worden. Om bekwaam te blijven voor het specifieke onderdeel hechten dient u net als alle doktersassistenten iedere twee jaar de gewone opfriscursus hechten te volgen (te vinden op www.leerpuntkoel.nl).

 

Module Hand-pols trauma (4 punten)

In deze scholing leert de SOH om bij een hand-pols trauma een fractuur te onderscheiden van een kneuzing. 

 

Module KennisApp (4 punten)

Met de KennisApp krijg je 6 maanden lang, dagelijks een aantal vragen voorgelegd over alle SOH ingangsklachten, vaardigheden en leerlijnen. De KennisApp zorgt voor een regelmatige korte herhaling van je SOH-kennis. Door de herhaling wordt kennis beter opgeslagen in het langetermijngeheugen. Het is een andere, maar leuke manier van leren! Je kunt de vragen op elk tijdstip van de dag beantwoorden via je mobiel, laptop of tablet.

 

Module Vaardigheden carrousel (4 punten)

In deze scholing gaat de SOH aan de slag met vernieuwde theorie over de vaardigheden en de praktische toepassing. 

 

Module Traumatische knieklachten (4 punten)

In deze scholing gaan we het hebben over knieklachten ontstaan na een trauma. Het gaat om acute klachten van een knie na een val, botsing, verdraaiing, etc. Klachten van de knie die al langer bestaan en/of waarbij geen trauma aan vooraf is gegaan zullen niet  worden besproken.

 

Module Anticonceptie (4 punten)

Vragen over anticonceptie komen regelmatig voor in de spreekkamer. Hierin kun je als SOH veel werk uit handen nemen van de huisarts en hulpvragen zelf afhandelen. In deze module zul je kennis en ervaringen opdoen om zelfstandig een anticonceptie spreekuur te kunnen draaien.

 

SOH-congres (4 punten)

Tweemaal per jaar wordt door Leerpunt KOEL en DOKh een SOH-congres georganiseerd. 

De (na)scholingen en opleidingen gaan door!

Conform de laatste maatregelen gaan onze (na)scholingen en opleidingen door. Mocht er iets wijzigen voor de (na)scholing of opleiding waarvoor u ingeschreven staat, dan nemen wij contact met u op.