Opleiding Triage Ondersteuner Huisarts (TOH)

Het wordt steeds drukker in huisartsenpraktijken en de service komt onder druk te staan. Met goede triage kunnen praktijken nu en in de toekomst de toenemende zorgvraag laagdrempelig blijven bedienen, gebruikmakend van ieders deskundigheid binnen de huisartsenpraktijk.

Leerpunt KOEL biedt op een vernieuwende manier de opleiding Triage Ondersteuner Huisarts aan. Het motto is ‘Leren door te doen’ en wordt ondersteund door een speciaal ontwikkelde digitale leeromgeving die de flexibiliteit in het leren vergroot.

Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Doktersassistenten
  • Communicatie, Organisatie, Professionaliteit
  • Donderdag 26 September 2019
  • Zwijndrecht, Leerpunt KOEL
  • 09.30 - 12.30 uur
  • 42 accreditatiepunten
  • € 1995,00
Beschikbaarheid: nog 7 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Inhoud
Tijdens de opleiding TOH van Leerpunt KOEL is er specifieke aandacht voor het leren in de context van de eigen huisartsenpraktijk. Het echte leren triageren begint immers pas bij de toepassing. 
Kennis, inzicht en toepassen zijn de thema’s die als een rode draad door de opleiding worden aangeleerd en getoetst. Tijdens de hele opleiding staan de vanuit InEen gestelde criteria (o.a. de kernset) en competenties centraal en wordt er gewerkt aan:

  1. Vakinhoudelijke aspecten
    • Urgentiebepaling en hoe het vervolgtraject te indiceren
    • De ingangsklachten van de NHG-TriageWijzer zullen het uitgangspunt zijn
    • Er is veel aandacht voor de fysiologie en pathologie
  2. Samenwerking
  3. Professionele rolontwikkeling
  4. Het organiseren van werkprocessen

Digitale Leeromgeving (DLO)
Leerpunt KOEL heeft voor de opleiding TOH een volledig nieuwe digitale leeromgeving ontwikkeld. Door deze digitale leeromgeving kan de doktersassistent leidend zijn in eigen ontwikkeling, met ondersteuning van de docenten die helpen de intrinsieke motivatie aan te boren/te behouden.   
Het werken met online leeractiviteiten in het DLO, biedt de doktersassistent de mogelijkheid om de theorie van de NHG-TriageWijzer op eigen gelegenheid, tempo en wijze eigen te maken. Het DLO geeft de docent de mogelijkheid om het leerproces van de cursist te volgen en daar waar nodig de fysieke bijeenkomsten op aan te passen.

Learning on the job
Het leren in de praktijk speelt een grote rol tijdens het opleidingstraject. De aankomende TOH’er werkt op de werkvloer aan praktijkgerichte opdrachten. Hiervoor is het kunnen opnemen van de triagegesprekken een voorwaarde.

Leerdoelen

Resultaat
Aan het einde van het opleidingstraject neemt de doktersassistent deel aan de landelijke kennistoets, georganiseerd door InEen en Calibris. De gediplomeerde TOH’er kan nu aan de slag in de huisartsenpraktijk om de toenemende zorgvraag goed te organiseren. Daarnaast heeft de TOH’er tools in handen gekregen om de eigen ontwikkeling tot professional vorm te gaan geven in de eigen huisartsenpraktijk. 

Programma

De opleiding is opgebouwd uit:

  • 6 bijeenkomsten van 6 uur
  • 4 tot 6 uur thuisstudie per week met ondersteuning van de digitale leeromgeving
  • Learning on the job met werkplekgerelateerde opdrachten
  • en wordt afgesloten met de landelijke kennistoets LKT) van Calibris/InEen

Toelatingseisen

Ingangs- en toelatingseisen
Erkend diploma doktersassistent met minimaal 1 jaar werkervaring, een diploma verpleegkundige (niveau 4) of een diploma basisarts. 

De mogelijkheid om praktijkopdrachten uit te voeren waaonder het opneemn van triagegesprekken.

Deze opleiding is een Post-MBO opleiding: