Winternascholingsreis - Oostenrijk 2020 - Basis arrangement - eigen vervoer

Vanaf heden kamer op aanvraag!

KOEL nodigt u uit om komende winter volledig te ontsnappen aan de sleur van de praktijk, even vooral toe te geven aan uw eigen wensen, te ontstressen en mentaal bij te tanken. Lees hier het verhaal van vorig jaar. Laat u zich dit jaar verleiden?

 • Vliegreis op zeer vriendelijke tijden
 • Korte transfer van vliegveld naar hotel
 • Luxe 5*-hotel met wellness, nabij skipistes
 • Halfpension, met één diner elders (feestavond)  
 • Intellectueel uitdagende scholingen
 • Een zeer skivriendelijke scholingsplanning
 • Een facultatieve skipas in een van de mooiste ski-gebieden van Oostenrijk

Dit jaar kunt u kiezen uit 3 arrangementen:

  Basis  Standaard  Op en Top
Prijs € 2.095,- € 2.350,- € 2.555,-
Partnerprijs € 1.495,- € 1.695,- € 1.895,-
Eigen vervoer X    
Vliegticket en bagage    X X
Skipas     X

Bij verblijf in een tweepersoons kamer krijgt u €100,- korting

Deze reis biedt zoveel ruimte voor ontspanning en vertier, dat ze bij uitstek geschikt is om uw partner mee te nemen. Om u daar nog meer van te laten genieten, biedt KOEL u de mogelijkheid om een deel van het programma vooraf online te volgen.

Lees meer

Opleidingsinformatie

Beschikbaarheid: Vol
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

De winterreis van 2020 gaat naar kuuroord Bad Hofgastein, een plaats die bekend staat om haar warmwaterbronnen, maar die ook als perfecte uitvalsbasis dient voor wintersport, wandelen of op iedere andere manier genieten van de mooie omgeving. Het plaatsje zelf heeft een gezellig centrum voor een middagje winkelen of een restaurantbezoek.

We verblijven in het vijfsterrenhotel Das Alpenhaus. Het hotel heeft uitgebreide wellness voorzieningen en biedt heerlijk eten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om het nuttige met het aangename te verenigen.

We vliegen op 18 januari met Transavia van Rotterdam Airport naar het vliegveld van Salzburg, vanwaar we na een korte transfer aankomen op onze scholingslocatie: het luxueuze hotel Das Alpenhaus. Het hotel zelf heeft uitgebreide wellnessvoorzieiningen en biedt prima eten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om het nuttige met het aangename te verenigen.

Kosten
U kunt kiezen uit drie nascholingsarrangementen:

 • Winterreis Basis
 • Winterreis Standaard
 • Winterreis Op en Top

Voor ieder van deze arrangementen geldt:

 • € 100,- korting bij gebruik van een 2-persoonskamer

Alle prijzen zijn inclusief:

 • 21 uur nascholing
 • 7 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension (ontbijt en diner in buffetvorm)
 • Onbeperkt gebruik van de luxueuze sauna- en spavoorzieningen
 • 1 diner in een restaurant buiten het hotel
 • Bij alle diners zijn mineraalwater en 2 glazen wijn inclusief

 

Programma

1. Overgangsklachten
Herkennen, begeleiden en behandelen van overgangsklachten is een uitdaging voor de huisarts. Tijdens deze nascholing wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden om deze uitdaging in uw dagelijkse praktijk beter aan te gaan.
Door Arienne Pameijer, kaderhuisarts Urogynaecologie en gynaecoloog (naam volgt) 

2. Vulvapathologie
Afwijkingen in het vulvagebied zijn vaak moeilijk te herkennen maar kunnen grote gevolgen hebben voor het leven van de patiënt. Deze scholing helpt u om tijdens uw spreekuur de juiste beslissingen te nemen.
Door Arienne Pameijer, kaderhuisarts Urogynaecologie en gynaecoloog (naam volgt)

3. Geluk en werk
We willen allemaal graag gelukkig zijn, en in onze ideeën over het bereiken van dat geluk speelt werk vaak een belangrijke rol. In de praktijk is werk echter ook vaak een belangrijke oorzaak van ongeluk: van teleurstelling, depressie en burn-out. Dit geldt zowel voor huisartsen als voor hun patiënten.
Door Menno de Bree, filosoof

4. Samenwerking
Samenwerking is een groot goed, maar echte goede samenwerking is een zeldzaamheid. Hoe komt dat toch? 'Door de aangeboren slechtheid van de mens', zou Schopenhauer zeggen. Een ontmoedigend antwoord, zou u misschien denken; toch biedt Schopenhauers visie meer perspectief dan ze op het eerste gezicht wellicht doet vermoeden.
Door Menno de Bree, filosoof

5. Nieuwe ontwikkelingen in de diagnostische beeldvorming
Nieuwe ontwikkelingen in de diagnostische beeldvorming van maligniteiten gaan mede richting geven aan beleid. Innovaties zullen binnen afzienbare tijd ook kunnen worden ingezet bij de screening van bijvoorbeeld het prostaatcarcinoom, mammacarcinoom, coloncarcinoom en longcarcinoom bij rokers. Tijdens deze scholing krijgt u inzicht in de praktische implicaties voor uw praktijk.
Door Erik Veldhuizen, radioloog MRI centrum

6. Schouderklachten, diagnostiek en (operatieve) therapie
De anatomie van het schoudergewricht is ingewikkeld vanwege de vele structuren die betrokken zijn bij de stabiliteit ervan. Diagnostiek die zuiver gebaseerd is op lichamelijk onderzoek, is vaak problematisch. Door gebruikmaking van echo en MRI zijn aangedane structuren beter in beeld te brengen en kan de chirurg doeltreffender zijn strategie bepalen. U wordt meegenomen langs de anatomie, beeldvorming en therapie van het schoudergewricht.
Door Erik Veldhuizen, radioloog MRI centrum en orthopedisch chirurg (naam volgt)

7. Online 
Op speciaal verzoek van de vorige lichting deelnemers aan de winterreis, hebben we ervoor gekozen om voorafgaande aan de reis een online voorbereiding te verzorgen. 3 uur van de scholing tijdens de reis kan daarom dit jaar vervangen worden door extra ontspanning.