Online SOH-congres

De kracht van de SOH

Inmiddels hebben we al heel wat SOH-ers opgeleid. Wij als Leerpunt KOEL hopen dat jullie met veel plezier je werk als SOH-er doen in de praktijk of op de huisartenpost. Wij vinden het leuk om voor  jullie het  digitale congres te organiseren. Een dag vol interessante nieuwtjes en ontwikkelingen, leerzame en interactieve workshops, inloopspreekuur voor jou als SOH-er waar je al je vragen stellen kunt stellen, elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Het belooft een boeiende dag te worden.

Na het volgen van de 2 workshops telt het SOH Congres mee voor uw SOH hercertificering (voor 4 punten). De verschillende workshops kun je bekijken in het kopje 'Programma' hieronder.

Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Doktersassistenten
  • Medisch handelen, Organisatie, Professionaliteit
  • Donderdag 25 November 2021
  • Thuis - Live online learning
  • 13.15 - 19.00 uur
  • 5 accreditatiepunten
  • € 225,00
Beschikbaarheid: nog 4 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Leerdoelen

  • Kennis over een bepaald onderwerp ( workshops)
  • Uitbreiding van kennis over nieuwste ontwikkelingen SOH


Kennis over een bepaald onderwerp ( workshops)
Kennis over een bepaald onderwerp ( workshops)

Programma

13.15 uur Digitale inloop
13.30 uur Plenaire bijeenkomst. Opening door Gonnie Swanenberg
   
13.35 uur

Plenaire sessie Brandwonden door Ingrid van Driel-Brosky
De brandwondverpleegkundige gaat met jullie aan de slag
met brandwonden, wondmateriaal en verbandtechnieken.

14.30 uur Pauze
14.45 uur Workshopronde 1
16.45 uur Pauze
17.00 uur Workshopronde 2
19.00 uur Afsluiting

 
Hercertificerings workshops

Workshop 1 - Oren
Versterk je kennis over het oor

Als SOH bekijk je regelmatig het KNO-gebied. Oren vormen echter geen standaardonderdeel van jouw takenpakket.
In deze workshop gaan we oren bekijken.

  • Hoe ziet een normaal oor eruit?
  • Wanneer is het beeld afwijkend en waar zou dat op kunnen duiden?

We kijken in elkaars oren en de zaal kan meekijken via het scherm.

 

Workshop 2 - Verdieping huid en wondgenezing

Iedere SOH ziet en verzorgt regelmatig wonden. De meest voorkomende wonden heb je al in de opleiding gehad, maar er zijn ook complexere wonden.

  • Wat behandel je als SOH zelfstandig, waar ligt de grens? Wat is je aanpak. En wat waren de fases van de wondgenezing ook al weer.
  • Welke materialen en hulpmiddelen gebruiken we, wat zijn nieuwe materialen.

In deze workshop gaan we dieper in op wondgenezing en wat extra theorie over de huid.      

 

Workshop 3 - Klinisch redeneren
 
Als SOH zie je patiënten die voor een bepaalde klacht komen, maar weet je ook waarom je wat doet? Klinisch redeneren is de vaardigheid om eigen observaties en interpretaties te koppelen aan medische kennis (fysiologie, anatomie, pathologie, farmacologie). Zo kan je goed onderbouwen welke zorg je moet inzetten en welke vervolgstappen je moet nemen. In deze workshop maken we kennis met het klinisch redeneren en gaan we met casuïstiek aan de gang.
 
 
Workshop 4 - Omgaan met lastige patiënt

'Moeilijke of lastige mensen zijn er altijd en overal. Soms zijn ze ongedurig, dwingend, manipulerend, boos, in paniek of ronduit onbeschoft. Ze hebben vaak één ding met elkaar gemeen: NU willen ze wat van u en wekken de indruk geen genoegen te nemen met minder.

Uitgangspunt bij deze interactieve training is dat uw gedrag altijd invloed heeft op het gedrag van de ‘moeilijke mens’. Je kunt ook zeggen ‘gedrag roept gedrag op’!

In een 2 uur durende training kunnen we u niet ‘alles’ leren, maar wel laten zien welke typen moeilijke mensengedrag er zijn, wat ze met ons doen en waarom. Nog belangrijker is dat u handvatten krijgt aangereikt hoe dit moeilijke mensengedrag zo te kunnen beïnvloeden dat het stopt!

We weten het allemaal wel, … tot 10 tellen is vaak al zo lastig, maar hoe overleef je de ‘de shit storm’ of krijg je de ‘aap van uw schouder’. En zo zijn er nog veel meer tips en tricks die wij u kunnen aanreiken en zelfs (beperkt) kunnen oefenen.

 

Workshop 5 - Fysieke Triage met behulp van de ABCDE

Als SOH-er zie je regelmatig patienten op je spreekuur. De telefonische triage is al gedaan, maar wat met de patient die komt binnen lopen en jij hebt een gaatje op je spreekuur. Toch handig als je ook fysiek kan triageren?  In deze workshop krijg je vershillende handvatten om dit toe te passen met behulp van de ABCDE. Waar let je op en wat is het belangrijkste.