Webinar Aanpak obesitas

Meer dan een kwestie van minder

U weet natuurlijk dat obesitas samenhangt met chronische aandoeningen en gepaard gaat met relatief hoge kosten voor de gezondheidszorg en verlies aan productiviteit. Maar wist u ook dat de prevalentie van volwassenen met obesitas in 20 jaar tijd verdubbeld is naar 14% in Nederland en zelfs naar 30% is gestegen in de VS?

Obesitas kan het gevolg zijn van meerdere oorzaken. Het is belangrijk om niet te snel te concluderen dat patiënten verkeerd eten en te weinig bewegen wanneer zij zich met ernstig overgewicht op het spreekuur melden. Net als iedere andere ziekte moet obesitas eerst goed worden geanalyseerd op onderliggende oorzaken. Pas dan kan een behandelplan worden opgesteld dat goede kans van slagen heeft.

Let op! Dit Webinar is wel toegankelijk voor diëtisten maar is niet geaccrediteerd door de ADAP. Voor deelnemende diëtisten zullen wij een certificaat uitgeven.

Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Diëtisten, Doktersassistenten, Huisartsen, Praktijkondersteuners, Specialist ouderengeneeskunde, Verloskundigen, Verpleegkundigen, Huisarts in opleiding
  • Kennis-en-wetenschap, Medisch handelen, Professionaliteit
  • Dinsdag 13 Juli
  • Thuis - Live online learning
  • 19.30 - 20.30 uur
  • 1 accreditatiepunt
  • € 39,00 € 32,00
Beschikbaarheid: nog 94 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

In het Centrum Gezond Gewicht (een samenwerkingsverband van Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Vlietland) bleek na een onderzoek dat 50% van de patiënten medicatie gebruikt die het gewicht kan verhogen. Ook is er bij een kleine groep een onderliggende aandoening, zoals hormonale ziekte of erfelijke afwijking, die al op jonge leeftijd het verzadigingsgevoel uitschakelt of de stofwisseling vertraagt.

Docent

  • Prof. Dr. E.F.C. van Rossum, internist-endocrinoloog,  Erasmus MC en Centrum Gezond Gewicht

Leerdoelen

Tijdens dit webinar krijgt u adequate diagnostische tools aangereikt om patiënten met obesitas doelgericht te informatie en/of doorverwijzen.

Fysieke (na)scholingen gaan door!

We zijn weer begonnen met fysieke (na)scholingen en opleidingen! Dit doen we conform de RIVM-richtlijnen en maatregelen van de overheid.