Online scholing Oncologie in de regio

vroegdiagnostiek en wanneer te verwijzen

De wetenschappelijke kennis over de behandeling van kanker blijft zich door ontwikkelen en leidt tot nieuwe behandelingsmogelijkheden. Maar voor kankerpatiënten zelf is het erg belangrijk dat ze behalve kundig ook persoonlijk worden bijgestaan door hun vertrouwde huisarts. Om uw patiënt goed te kunnen helpen en adviseren is het van belang dat u goed op de hoogte bent van de specifieke situatie en behandeling van uw patiënt. Het is van belang dat u daarbij samen optrekt met de specialist en omringende zorgverleners. Omdat steeds duidelijker wordt hoe belangrijk goede samenwerking tussen de verschillende zorgdisciplines is, zijn er toenemend oncologienetwerken opgericht die deze samenwerking ondersteunen.

Tijdens deze online scholing Oncologie in de regio: vroegdiagnostiek en wanneer te verwijzen (georganiseerd door oncologienetwerk Concord en het Erasmus MC Kanker Instituut) wordt u grondig geïnformeerd over de laatste kennis op het gebied van de oncologie, met bijzondere aandacht voor pancreas-, long-, oesophaguscarcinoom en hematologische oncologie. In deze nascholing ligt het accent op vroegdiagnostiek vanuit de huisarts en wanneer u doorverwijst. Daarnaast staat de scholing in teken van een vloeiende samenwerking tussen huisarts en specialist en hoe deze samenwerking op te tuigen zodat hij geborgd blijft.

De sprekers zijn afkomstig van de Concord-ziekenhuizen en het AMC. Binnen het programma is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Huisartsen
  • Kennis-en-wetenschap, Medisch handelen, Professionaliteit
  • Donderdag 10 Maart 2022
  • Thuis - Live online learning
  • 18.00 - 21.00 uur
  • 3 accreditatiepunten
  • € 91,50
Beschikbaarheid: nog 6 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Leerdoelen

  • Up-to-date informatie over maligniteiten op gebied van longen, oesophagus en hematologie.
  • Up-to-date informatie over nieuwe behandelingen van bovengenoemde maligniteiten.
  • Informatie over de ontwikkeling van oncologienetwerken in de regio en de mogelijke rol van de huisarts bij deze netwerken.

Programma

18.00-18.10 uur                                                  

Dr. J.C. Drooger, internist-oncoloog Ikazia Ziekenhuis, voorzitter Oncologie-regiocommissie Concord met korte introductie Concord.

18.10-18.55 uur Dr. Inge Henselmans, Universitair Docent Medische Psychologie en Gedragswetenschapper Huisartsopleiding AMC
&
Dr. C.W. Helsper, arts-onderzoeker UMC Utrecht Julius Centrum
Met de huisarts in gesprek over het oncologisch behandelbesluit
18.55-19.00 uur Pauze
19.00-19.35 uur F.A.H. (Frank) Jacobs, longarts, Ikazia Ziekenhuis: Longcarcinoom: Hoesten! Wat moet ik daar mee?
19.35- 20.10 uur Dr. Y. (Yorick) Sandberg, internist-hematoloog, Maasstad Ziekenhuis: Hematologie: De bobbel in de nek en algemene malaise: toch maar starten met lab?
20.10-20.15 uur Pauze
20.15-20.50 uur Dr. A.Y (Annemieke) Thijssen, MDL-arts, Albert Schweitzer Ziekenhuis: Slokdarmcarcinoom: Wat te doen als het eten blijft hangen? Doet u een gastroscopie?
20.50-21.00 uur Afronding, laatste vragen en invullen evaluatieformulieren
21.00 uur Einde