SOH-congres 2022

De SOH in de spotlight

Inmiddels zijn er veel SOH’ers opgeleid in Nederland.

Wij hopen dat jullie je werk met veel plezier uitvoeren in de praktijk of op de huisartsenpost. Weten jullie nog waar het allemaal begon? Samen met je groep bikkelen, samen lachen en in spanning afwachten of je geslaagd was.

Exclusief voor jullie organiseren we het jaarlijkse SOH-congres. Een dag vol interessante nieuwtjes en ontwikkelingen, leerzame en interactieve workshops en natuurlijk een heerlijke lunch! Het belooft weer een boeiende dag te worden!

Ben jij er ook bij?

Na het volgen van de 2 workshops telt het SOH-congres mee voor jouw SOH hercertificering (voor 4 punten).

De verschillende workshops kun je bekijken in het kopje 'Programma' hieronder. Bij aanmelden kan je direct inschrijven voor de gewenste workshops. Wacht niet te lang met inschrijven om te voorkomen dat de workshops waar je aan deel wilt nemen al vol zitten want vol is vol.

 

Tijdens het SOH-congres zal er een fotograaf vanuit Leerpunt KOEL aanwezig zijn om de dag vast te leggen. Als je daar bezwaar tegen hebt kun je dat mailen naar: secretariaat@leerpuntkoel.nl.

 

Lees meer

Opleidingsinformatie

Beschikbaarheid: nog 25 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Leerdoelen

  • Kennis opdoen over diverse onderwerpen (zie workshops)
  • Uitbreiding van kennis over nieuwste SOH ontwikkelingen


Kennis over een bepaald onderwerp ( workshops)
Kennis over een bepaald onderwerp ( workshops)

Programma

09.00 uur Inloop
09.15 uur Plenaire bijeenkomst "de Kracht van de Adem"
10.15 uur Koffiepauze
10.30 uur Workshopronde 1
12.30 uur Lunchpauze 
13.30 uur Workshopronde 2
15.30 uur Plenaire (Adem) afsluiting en evaluatie
16.00 uur Einde

 
Workshops

Workshop 1 - Geen agressie in mijn praktijk

Je kunt bij de uitvoering van je werk te maken krijgen met verbaal of fysiek geweld en de gevolgen ervan. In deze workshop leer je hoe je verschillende vormen van geweld herkent en hoe je daar effectief op reageert.


Workshop 2 - Lean werken in de praktijk

Staat jullie telefonische bereikbaarheid onder druk door de vele telefoontjes? Wil je minder gestoord worden tijdens het spreekuur, een kortere terugbellijst, nooit meer zoeken naar formulieren of verbandmateriaal en geen uitpuilende kasten in de behandelkamer? Dat kan door LEAN te werken. Kleine dagelijkse knelpunten met LEAN verbeteren levert al snel rust en tijdswinst op, terwijl er niets verloren gaat. Het doel is dat je niet harder maar slimmer gaat werken.


Workshop 3 - Je persoonlijke APK

Vitale mensen stralen uit dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling. Je streeft naar gezonde doorstroming en motivatie op de werkvloer en investeert daarvoor in de ontwikkeling van jezelf. Met zogenaamde APK-interventies (Aandacht voor Persoonlijke Kwaliteiten) wordt je aan het denken gezet over: ‘Waar sta ik nu en waar wil ik over 3 jaar staan?’ Je krijgt de mogelijkheid om stil te staan bij je eigen inzetbaarheid en toekomstige ontwikkeling.


Workshop 4 - Engels voor de SOH

Nederland is een diverse samenleving, met mensen die uit allerlei uithoeken van de wereld afkomstig zijn, en die lang niet allemaal even goed Nederlands spreken. Ook als SOH zie of spreek je regelmatig patiënten die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Omschakelen naar het Engels is dan vaak de vlotste oplossing, maar dat valt nog niet mee! Medisch/SOH jargon is een heel andere tak van sport dan het alledaagse Engels wat we op school of van de televisie hebben opgepikt, ook al hebben we nog zo trouw ER of Grey’s anatomy gevolgd. Tijdens deze workshop krijg je handvaten om jouw SOH spreekuur in het Engels te kunnen voeren.


Workshop 5 - Enkelbandletsel

Patiënten met een trauma van de enkel kom je als SOH vast regelmatig tegen op je spreekuur. Je sluit uit of er sprake is van een fractuur en je beoordeelt of er sprake is van een distorsie of een ruptuur van de enkelband. Volgens de nieuwe NHG-standaard Enkelbandletsel (oktober 2021) wordt er echter nu, op basis van klachten en lichamelijk onderzoek, onderscheid gemaakt tussen mild en matig tot ernstig enkelbandletsel. In deze workshop word je op de hoogte gebracht van de belangrijkste wijzigingen, leer je hoe je de ernst van het letsel bepaalt en welke behandeling en revalidatiedoelstellingen je toe kan passen. Daarnaast leer je meer over de voor- en nadelen van tape- en bracebehandelingen en oefen je hoe je deze in de praktijk kan toepassen. Een echte ‘hands-on-(enkel-)workshop’ dus! 


Workshop 6 - Brandwonden

Als SOH zie je wellicht al regelmatig brandwonden die bij de huisarts behandeld worden. Brandwonden zijn echter geen standaard onderdeel van jouw takenpakket. In deze workshop gaan we verschillende brandwonden bekijken.

  • Welke soorten brandwonden zijn er?
  • Welke soorten wondmateriaal zijn er?
  • Welke verbandtechnieken kun je toepassen?

Bij aanmelden kan je direct inschrijven voor de 2 gewenste workshops.
Wacht niet te lang met inschrijven om te voorkomen dat de workshops waar je aan deel wilt nemen al vol zitten want vol is vol.