SOH-congres

Jouw talent op de juisteplek

Waar past jouw talent als SOH het beste? De SOH is van groot belang voor de praktijk. Je hebt geleerd hoe je 15 veelvoorkomende klachten zelfstandig afhandelt. Daarmee ontlast je de huisarts. Maar hoe zet je jouw kennis en kunde optimaal in?

Geniet van een leerzame dag samen met collega-SOH op 6 juni 2024 in Zwolle . Samen hercertificeren én dineren.

Deze editie van het SOH-congres trappen we af met een plenaire sessie over taakherschikking. De doktersassistent, SOH, POH, VH, VS, PA en de praktijkmanager. Er zijn een hoop professionals aan het werk binnen het huisartsenteam. Maar wie doet wat? En waarom? Weet je van je collega’s wat ze doen? Wat is jouw rol als SOH? Waar liggen kansen?

Hoe kan de SOH ingezet worden in de huisartsenzorg? Welke veranderingen brengt dit met zich mee in de organisatie? We maken de vertaalslag van theorie naar praktijk.

Naast de plenaire sessie kun je twee workshops naar keuze volgen. Ga je voor vaardigheden zoals enkelbandletsel of medicatie? Of focus je op je soft skills zoals  werk- en privébalans ? Je kunt alle workshops bekijken onder het kopje ‘programma’.

Tot op het SOH-congres!

(let op dit is een herhaling van het SOH congres van 16 november jl. in Bunnik)
Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Doktersassistenten, Triagisten
  • Communicatie, Kennis-en-wetenschap, Professionaliteit
  • Donderdag 06 Juni 2024
  • Zwolle, Van der Valk Hotel Zwolle
  • 10.00 - 16.00 uur
  • 5 accreditatiepunten
  • € 295,00

Programma

10.00 - 11.00 uur  Welkom en plenaire sessie

11.00 - 13.00 uur  Workshopronde 1

13.00 - 13.45 uur  Lunch

13.45 - 15.45 uur  Workshopronde 2

15.45 - 16.00 uur  Afsluiting en evaluatie

Workshops

Enkelbandletsel
Na het succes tijdens vorige SOH-congres opnieuw de workshop Enkelbandletsel! Patiënten met een trauma van de enkel kom je regelmatig tegen. Hoe pak je dat aan? Volgens de nieuwe NHG-standaard Enkelbandletsel (oktober 2021) wordt er nu, op basis van klachten en lichamelijk onderzoek, onderscheid gemaakt tussen mild en matig tot ernstig enkelbandletsel.

In deze workshop word je op de hoogte gebracht van de belangrijkste wijzigingen. Je leert hoe je de ernst van het letsel bepaalt en welke behandeling en revalidatiedoelstellingen je toe kan passen. Daarnaast leer je meer over de voor- en nadelen van tape- en bracebehandelingen en oefen je hoe je deze in de praktijk kan toepassen. Een echte ‘hands-on-(enkel-)workshop’ dus!

Klinisch redeneren
Waarom handel je zoals je doet als SOH? Klinisch redeneren is de vaardigheid om eigen observaties en interpretaties te koppelen aan medische kennis. Zoals fysiologie, anatomie, pathologie en farmacologie. Zo kun je goed onderbouwen welke zorg je moet inzetten. En welke vervolgstappen je moet nemen. In deze workshop maken we kennis met klinisch redeneren. En gaan we met casuïstiek aan de gang.

Medicatie-adviezen voor de SOH
Hoe lang mag ik iemand 4dd 1000mg paracetamol adviseren? Hoe zit het met prednison gebruik bij iemand met een wond? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met vragen over medicatie die jij als SOH adviseert aan patiënten. Je krijgt tips en tricks over medicatie die belangrijk zijn tijdens jouw SOH-spreekuur. In deze workshop krijg je praktische handvatten om toe te passen in de praktijk.

Werk- en privébalans (incl. burn-out)
Opzij, opzij, opzij! Maak plaats, maak plaats, maak plaats! Ik heb ongelofelijke haast!

Herkenbaar? Alles moet nu en dat geldt ook voor de balans tussen ons werk en privéleven. Ontspannen en leuke dingen doen moet ook nu. En het liefst zo goed en leuk mogelijk. Pffff. Vandaag staan we hier gezamenlijk bij stil. Serieus, met enige zelfspot en handvatten om niet in de hedendaagse valkuilen van ons hectische leven te vallen. Van normale stress naar overbelasting tot aan een maandenlange burn-out. Wat zijn de 'ingrediënten' hiervoor? En hoe voorkom je dat dit jou overkomt