Nascholingsverslag

Robert Mol
Nascholingsverslag

Op woensdag 18 september vond de nascholing ‘Samenwerken met de GGD, doet u mee?’ plaats. Een samenwerking tussen de afdeling Publieke Gezondheid van de GGD Rotterdam-Rijnmond en Leerpunt Koel.

 

37 huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners kwamen samen in het Timmerhuis, de imposante centrale locatie van de gemeente Rotterdam. Daar luisterden zij naar presentaties over de taken en verantwoordelijkheden van de afdeling Publieke Gezondheid, discussieerden ze over het voorschrijven van PrEP en gingen ze in gesprek over de vaccinaties buiten het RVP (rijksvaccinatieprogramma).

 

Een spannende mazelencasus bleek ineens een uitbraak van de vijfde ziekte te zijn, waardoor het belang van zorgvuldige diagnostiek bij een RVP-ziekte werd onderstreept. Tijdens de presentatie over gezondheid en milieu werd duidelijk wat de rol van de GGD kan zijn bij milieugerelateerde gezondheidsklachten en hoe je om kan gaan met patiënten die gezondheidsklachten ervaren door straling van zendmasten of bang zijn voor het 5G-netwerk. Het was een interessante, vruchtbare bijeenkomst met van begin tot eind ruime aandacht van alle deelnemers. Zelfs na het heerlijke buffet. De basis voor een geïntensifieerde samenwerking is gelegd, en plannen voor een volgende bijeenkomst zitten al in de pijplijn.