Onze SOH ambities in 2019!

Adja Strijker
SOH

Een fantastische terugblik op 2018

2019 is van start. Een goed moment om u te vertellen over de ontwikkelingen die plaatsvinden rondom de opleiding tot Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH).
Eind vorig jaar hebben Leerpunt KOEL en DOKh met al hun SOH-docenten een inspirerende sessie gehad. Daar blikten zij terug op het grandioze succes van de SOH-opleiding in 2018. Maar al gaat het nog zo goed, we blijven ons ontwikkelen. In 2018 is hard gewerkt aan een Digitale Leeromgeving (DLO). Door digitaal leren met klassikaal leren te combineren komen we tegemoet aan de vraag van onze studenten: nog meer praktijkleren. Digitaal wordt de theorie op eigen tijd en tempo doorgenomen, waardoor in de klassikale lessen meer praktijktijd is. Onze DLO is zelfs genomineerd voor de Most Inspiring Learning Journey 2018 door aNewSpring. Daar zijn we trots op!

Wat zijn onze plannen in 2019?

Al onze SOH-docenten worden momenteel klaargestoomd om de vernieuwde opleiding met enthousiasme, inzicht en vertrouwen te kunnen verzorgen. Zij vormen een Blended Learning Community, waarin zij digitaal en klassikaal leren met elkaar verbinden. Zo kunnen studenten nóg meer uit onze opleiding halen. Bij een vernieuwde opleiding hoort een bijbehorend competentieprofiel en curriculum. Hier wordt hard aan gewerkt en zal in de loop van 2019 inzichtelijk worden voor u. Ook de her-certificering van SOH’ers blijft natuurlijk niet achter en zal in 2019 een blended vorm krijgen. SOH’ers kunnen dan registratiepunten behalen met webinars en klassikale scholingen. 

Geïnteresseerd in een webinar over de vernieuwde SOH-opleiding?

Half februari verzorgen de SOH-ontwikkelaars van Leerpunt KOEL een webinar om u over de stand van zaken te vertellen en uw vragen te beantwoorden. Houd de site in de gaten voor de exacte datum en tijd!