De Lever van vet tot virus (24 jan)

Adja Strijker

Sinds enige jaren organiseert Leerpunt KOEL deze nascholing in een frequentie van drie keer per jaar. De scholing wordt steeds weer ontzettend positief beoordeeld door huis- en verslavingsartsen vanwege de praktische insteek (cijfer 8,4).  De komende scholing is op 24 januari en zal gaan over Hepatitis B,  leversteatose, Hepatitis C en de GGD. 

Nog steeds overlijden er ongeveer 400 mensen per jaar in Nederland ten gevolge van Hepatitis B. Huisartsen zijn de spil in het vinden van dragers van Hepatitis B in hun praktijk.  Laat bij risicogroepen dus een ALAT bepaling doen en mogelijk aanvullende diagnostiek! Leversteatose (NAFLD: non alcoholic fatty liver disease) kan wel eens de grootste doodsoorzaak gaan worden. Helaas is er nog geen medicatie, maar er zijn al wel effectieve adviezen die u kunt geven. Hepatitis C is tegenwoordig goed te genezen, maar moet wel actief opgespoord worden. Het doel is om in 2030 geen Hepatitis C meer te zien in Nederland!

Wilt u meer inzicht in risicogroepen voor hepatitis, effectieve adviezen kunnen geven voor leversteatose en meehelpen bij het opsporen van Hepatitis C? Kom dan naar de scholing ‘De lever, van vet tot virus' op 24 januari om 17:30 in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Aanmelden kan via de website.