De opleiding tot Triagist Allround

Adja Strijker

De eerste twee bijeenkomsten voor de opleiding tot Triagist Allround zijn een feit. De deelnemers worden klaargestoomd voor het examen in oktober. Een verfrissende opleiding, zo blijkt.

Een communicatiedeskundige én een medisch deskundige voor de klas

Jolijn van de Bovenkamp en René Verhaart vullen elkaar goed aan als communicatiedeskundige en huisarts. René zorgt voor het inhoudelijke aspect en Jolijn werkt aan de communicatieve vaardigheden van de deelnemers. Ondertussen kijkt Nicole van ’t Wout mee achterin de klas. Zij is de expert op het gebied van doceren en blended leren. Blended leren is een vorm die actief toegepast wordt in de opleiding. De deelnemers zorgen dat ze de theorie op orde hebben voor aanvang van de klassikale bijeenkomsten. Dit doen zij met een Digitale Leeromgeving op eigen tempo en in eigen tijd. Dat werkt lekker flexibel vinden de deelnemers. Zo vullen digitaal en klassikaal leren elkaar goed aan tot een zogenoemde ‘deep learning’ die lang beklijft. 

Digitale mogelijkheden

Naast de DLO maken de deelnemers ook actief gebruik van de whatsappgroep. Bijvoorbeeld voor het sparren over hun persoonlijke leerdoelen, die natuurlijk SMART geformuleerd moeten worden. Eén van de leerdoelen draait bijvoorbeeld om het aandachtig luisteren vóór het stellen van vragen. Dat gaat de deelnemer doen door het dossier pas te openen na het eerste gedeelte van het verhaal van de beller.

Actief leren 

Nicole vertelt dat ze de laatste bijeenkomst “ren je rot” hebben gespeeld. Iemand las langzaam een eigen casus voor waardoor de deelnemers steeds meer informatie kregen over een patiënt. Zodra iemand zeker wist waar het mis ging bij de patiënt, rende zij naar de juiste letter (ABCDE) en onderbouwde haar keuze. Actief kun je zeker zeggen!

“Het is fijn om van de andere deelnemers argumenten te horen voor hun keuze. Deze nieuwe perspectieven geven handvatten om met de huisarts in gesprek te gaan.”

Op naar de volgende bijeenkomst!

Leuk om te merken dat de deelnemers enthousiast zijn. Ze kijken al uit naar de volgende bijeenkomst! Tot die tijd kunnen ze gewoon aan de slag in hun eigen DLO, bekijken Jolijn en René achter de schermen de voortgang en stemmen zij de volgende klassikale bijeenkomst af op de behoeften van de deelnemers. Wij hebben er het volste vertrouwen in. De volgende opleiding start op 21 mei 2019.

“Wat is dit leuk zeg! Ik had verwacht dat het droog zou zijn en ik veel zou moeten luisteren…”