Urine, wat kunnen we ermee?

‘O zit dat zo’!

Als doksterassistente of POH-er ben je de drijvende kracht in de huisartsenpraktijk. Ook als het over diagnostiek gaat. Formulieren, afnamemateriaal, ophaaltijden, uitslagen en ga zo maar door. Allemaal zaken die je goed in de vingers moet hebben. Laboratoriumonderzoek staat niet stil en is voortdurend in ontwikkeling.  Waardoor processen soms veranderen. Goed om hierover geïnformeerd te blijven.

Daarom organiseren de Samenwerkende Laboratoria (RLM, Result Laboratorium en PAL) dit najaar twee scholingsavonden voor doktersassistenten en POH–ers van huisartsenpraktijken in onze regio. Thema’s waar wij veel vragen over krijgen en die we graag behandelen zijn:

     

 

Lees meer

Opleidingsinformatie

Beschikbaarheid: nog 8 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Onze patholoog, arts-microbioloog en de laboratoriumspecialist klinische chemie nemen je aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden mee in de wereld van laboratoriumdiagnostiek. Dit aangevuld met praktische instructies. Ook kun je een kijkje nemen in een van onze laboratoria. Leuk om te ontdekken waar al dat materiaal heen gaat, toch?  

We zien je graag op een van deze twee avonden!

Leerdoelen

Na deze scholing:

  • Ken je het belang van veelvoorkomende urineonderzoek.
  • Weet je meer over het interpreteren van urine uitslagen.
  • Weet je welk laboratoriumspecialisme hierbij van nut kan zijn (en welke niet).
  • Ken je het belang van een juiste lab-aanvraag en afname instructie.

Programma

Programma
 

17.00-18.00 uur Inloop met soep en een broodje
18.00-18.30 uur Microbiologie
Urine op infectiegebied 
door Inge Huijskens- arts microbioloog RLM
18.30-19.00 uur Klinische chemie
Urine, wat kunnen we er allemaal mee?
door Jurgen Riedel-laboratoriumspecialist
bij Result Laboratorium
19.00-19.15 uur Pauze
19.15-19.45 uur Pathologie: De niet infectieuze oorzaak van bloed verlies in de urine
door Francien Nederveen, patholoog bij PAL
19.45-20.30 uur Tijd voor de praktijk


Dit is het moment om praktische vragen te stellen. Medewerkers van het PAL, RLM en Result Laboratorium geven een demonstratie van alle afnamematerialen en staan klaar om je vragen te beantwoorden. Daarnaast kan er een kijkje worden genomen in het laboratorium. Je kunt kiezen voor een rondleiding over het microbiologisch laboratorium of bij het klinische chemisch laboratorium (graag je voorkeur aangeven bij aanmelding). De rondleidingen worden verzorgd door de medewerkers van de laboratoria.

(Na)scholingen en opleidingen op locatie gaan door

Wij gaan door met de fysieke (na)scholingen en opleidingen bij Leerpunt KOEL en op externe locaties. Dat doen we conform de RIVM-richtlijnen en maatregelen van de overheid.

Mocht een scholing toch geannuleerd worden, dan stellen we u tijdig op de hoogte per mail. Daarvoor hoeft u niet zelf contact op te nemen.